BANCS D'IMATGES:

Selecció de bancs d'imatges gratuïts i de pagament en els quals trobar fotografies, il·lustracions, imatges vectorials o vídeos.

Més informació a la guia de la  Biblioteca Campus Gandia-CRAI: "Dónde localizar imágenes y vídeos en Internet"

 

Gratuïts:

Pixabay 

Un dels bancs de fotos gratuïts més utilitzats, té més d'un milió d'imatges i vídeos que pots utilitzar per al que necessites.

   

Dimensions.com

Dimensions.com és una base de dades de referència permanent de dibuixos acotats que documenten les mides i mides estàndard dels objectes i espais quotidians que conformen el nostre món. Creat com un recurs universal per comunicar millor les propietats bàsiques, els sistemes i les lògiques del nostre entorn construït, Dimensions.com és una plataforma global per augmentar el coneixement públic i professional de la vida i el disseny.
   

Unsplash

Portal especialitzat en fotografies de gran qualitat artística, aportades per una comunitat de més de 150.000 fotògrafs, tant aficionats com professionals.

Les imatges estan publicades sota la llicència Creative Commons Zero i poden emprar-se per a qualsevol ús, inclusivament per a temes comercials.

   

Gratisography

Creat pel dissenyador i fotògraf nord-americà Ryan McGuire, és el banc d'imatges d'alta resolució per a tu si el que estàs buscant són imatges creatives, originals i de gran qualitat.

No necessita registre per a descarregar les imatges.

   

Magdeleine

Publica imatges sota llicència Creative Commons Zero que són de domini públic i altres imatges que requereixen atribuir l'autoria.

Permet filtrar les fotografies pel color que predomina, així com per altres temàtiques, aspectes que faciliten la cerca.

   

Pexels

Ofereix centenars de milers de fotos gratuïtes pujades per la seua comunitat d'usuaris o provinents de webs d'imatges gratuïtes, subjectes a la llicència de Pexels, que permet la seua modificació i reutilització amb algunes restriccions pel que fa a usos comercials.

Totes les fotos estan etiquetades, cosa que facilita les cerques.

   

StockSnap

Les seues imatges estan publicades amb una llicència Creative Commons CC0, per la qual cosa poden ser copiades, modificades, distribuïdes, tant per a usos comercials com personals.

Permet filtrar per les fotos amb major tendència del moment.

   
OEPM Diseños

Base de dades de l'Oficina Española de Patentes y Marcas que conté dades sobre dibuixos i models des de 1968 i dissenys industrials des de 2004, així com el text de les variants sol·licitades i la descripció del disseny i les imatges des de 1998.

Molts registres permeten la descàrrega dels dissenys.

 

   

Comercials:

 

Shutterstock

El banc de fotografies més gran de món i un dels de major trajectòria. El seu estoc de més d'1.000.000 d'imatges inclou fotografies, il·lustracions i il·lustracions vectorials, a més de vídeos i pistes de música.  

   

Fotolia

Ara Adobe Stock (Stock.Adobe.com) és un dels bancs d'imatges de pagament més grans de el món, però també disposa de l'oferta de benvinguda de 10 recursos gràfics que podràs descarregar en donar-te d'alta al seu servei.

   

IStockPhoto

Un dels principals bancs d'imatges comercials amb gran qualitat d'imatges, flexibilitat de preus i bones eines de cerca.

Té centenars de milions d'imatges dividides en dues col·leccions principals: una amb fotos exclusives d'aquest banc, més úniques i menys genèriques, i l'altra amb imatges per a necessitats quotidianes, més econòmiques, però d'excel·lent definició i qualitat comercial.

   

123RF

Banc d'imatges de micropagament creat en 2005 que presumeix de comptar amb més de 110 milions de treballs creatius i una càrrega diària de 90.000 noves imatges.