Normativa i legislació aeronàutica

Selecció de pàgines web en les quals podràs trobar tota la normativa i legislació sobre aeronàutica.

OACI (ICAO). Organització d'Aviació Civil Internacional (OACI)

Organisme especialitzat de l'ONU, creat pels Estats en 1944 per exercir l'administració i vetllar per l'aplicació del Conveni sobre Aviació Civil Internacional (Conveni de Chicago). 

IATA.

IATA és l'instrument per a la cooperació entre aerolínies, que promou la seguretat, fiabilitat, confiança i economia en el transport aeri en benefici econòmic dels seus accionistes privats. 

Conferència Europea d'Aviació Civil (CEAC)

Organisme que té com a principal objectiu promoure un desenvolupament continu, segur, eficient i sostenible del sistema de transport europeu. 

JAA Training Organization

JAA Training Organization té com a missió oferir solucions de la més alta qualitat per capacitar a professionals i organitzacions d'aviació a nivell mundial. 

Eurocontrol

EUROCONTROL és una organització paneuropea civil-militar dedicada a donar suport a l'aviació europea.

EASA (Agencia Europea de Seguridad Aérea)

Té com a funció principal unificar els estàndards comuns d'aeronavegabilitat en els Estats membres de la Unió Europea, i vetllar per la protecció mediambiental en l'aviació civil. 

CANSO. Civil Air Services Organization

Els membres de CANSO, a través dels seus grups de treball, comparteixen informació i desenvolupen noves polítiques, amb l'objectiu de millorar els serveis de navegació aèria en terra i en l'aire. 

ACI. Airports Council International

És l'únic representant comercial global dels aeroports del món. Representa els interessos dels aeroports amb governs i organitzacions internacionals com l'OACI, desenvolupa normes, polítiques i pràctiques recomanades per als aeroports, i dóna informació i oportunitats de capacitació per millorar els estàndards a tot el món.

EUR-Lex

Cerca de legislació europea sobre aeronàutica. 

AENOR

En este enllaç AENOR desglossa les principals normes UNE per a la certificació d'empreses del sector aeroespacial.

Consulta la norma UNE que t'interesse en AENORmas (necessitaràs estar connectat a la xarxa upv)