ACCÉS

 • Hi ha dues maneres d'accedir a eLibro. La primera és, directament, des d'un títol trobat en el PoliBuscador. Si cliquem sobre el títol del llibre o sobre l'enllaç Accés en línia, se'ns obri una nova pantalla. En aquesta, davall de Text complet disponible trobem l'enllaç a eLibro Cátedra. Si premem sobre l'enllaç anterior, se'ns obri el llibre per a poder llegir-lo en línia. A dalt, a la dreta, tenim l'enllaç Detalls; si hi premem, accedirem a una pàgina on tindrem accés a les funcionalitats d'eLibro que veurem posteriorment.

   

   

 • També s'accedeix a eLibro Cátedra desde PoliBuscador, a través del menú superior Bases de dades, cercant-la pel nom. L'enllaç Accés en línia obri directament la base de dades en una nova pestanya. 

 

 • La primera vegada que accedim a eLibro podem crear un compte d'usuari/usuària. Aquest compte ens permet accedir a diverses funcionalitats, com desar cerques, guardar llibres, crear carpetes, etc.
  Per a crear un compte, només hem de clicar dalt a la dreta en l'enllaç, registrar-nos i seguir els passos que ens indica el sistema. Si ja estem registrats, podem prémer sobre Iniciar sessió per a entrar al nostre eLibro.

 • En la pàgina d'inici es pot veure informació diversa, com el nombre de llibres disponibles, les portades d'alguns dels llibres recentment incorporats a la plataforma etc.
  En la part superior de la pantalla, tenim una sèrie d'enllaços que ens donen accés a diverses funcionalitats

CERCA

Podem triar entre cerca avançada i cerca filtrada.

 • En la caixa de la cerca avançada podem introduir els termes de cerca. No té límit de paraules; com més mots inclourem, més concreta serà la cerca..
 • En la mateixa pantalla, ens apareixen uns desplegables que ens permeten afinar la nostra cerca. També ens permet agregar més filtres de cerca. Avall, a la dreta, apareix un botó per a poder guardar la cerca i poder tornar a obrir-la en un futur.
  La cerca filtrada té predefinits una sèrie de filtres (any de publicació, editorial, etc.) que ens permeten afinar la nostra cerca.
  Una vegada que hem trobat el llibre cercat, podem accedir-hi fent clic sobre la portada o sobre la caràtula d'aquest.

 • Se'ns obri una pantalla que ens mostra informació diversa del llibre, així com opcions per a la lectura en línia, la descàrrega, obtenir cita i agregar a la prestatgeria. Entre la informació que ens mostra aquesta pàgina, destaca el nombre de pàgines del llibre, el nombre de pàgines que podem imprimir en un PDF o el nombre de pàgines que podem copiar i apegar d'una sola vegada. Cal recordar que totes les obres estan subjectes als drets d'autoria. En la part inferior de la pàgina apareix la informació bibliogràfica del llibre.
  Si premem el botó Agregar a la prestatgeria guardarem l'exemplar en la nostra prestatgeria, per a poder llegir-lo o treballar amb aquest més tard. En la prestatgeria podem crear carpetes per a poder organitzar els exemplars. Aquests exemplars estaran sempre disponibles, perquè es lligen en línia. Podem veure els llibres que tenim guardats prement en El meu prestatge.

 • Si premem sobre el botó Descarrega podrem descarregar una còpia del llibre en el nostre dispositiu i llegir-lo sense necessitat de connexió. Amb aquesta finalitat hem de seguir tres senzills passos. Descarregar l'aplicació per al nostre dispositiu, Windows, MacOS, Android o iOS. Una vegada descarregada l'aplicació i instal·lada al nostre dispositiu, descarregarem un arxiu .ipef al nostre equip. Finalment, obrirem l'arxiu amb l'aplicació d'eLibro. L'aplicació ens permet ordenar els llibres, crear carpetes etc.

 

 • Important: per a renovar un llibre, cal esborrar-lo i tornar-lo a descarregar. Prement el botó dret del ratolí es poden esborrar els llibres caducats

 

 

LECTURA EN LÍNIA

 • Prement sobre el botó Llegir en línia s'obri la lectura del llibre en línia. En la part esquerra de la pantalla apareix la informació bibliogràfica, així com la taula de continguts, i si cliquem sobre el títol d'un capítol, podem accedir directament a la lectura d'aquest.

 

 • En la part superior de cada pàgina tenim informació diversa i opcions. Així, podem veure el nombre de pàgines del títol, obtenir l'enllaç per a compartir el llibre, cercar dins del text. En la part dreta de la pantalla trobem les icones de les eines que ens ofereix la lectura en línia. Passant el ratolí per damunt de la icona ens donarà informació sobre cada funció. Si seleccionem un paràgraf, línia etc., podem prémer el botó dret del ratolí, que ens permet escoltar en espanyol, anglès o portuguès, i subratllar triant el color.
  • o Escoltar àudio. Ens permet escoltar el llibre.
   o Agregar marcador.
   o Agregar nota.
   o Ombreig. Ens permet visualitzar el que hem subratllat.
   o Referència bibliogràfica. Ens permet generar i copiar la referència.
   o Copiar.
   o Imprimir.
   o Diccionari.
   o Traduir, etc.

 

 • El meu prestatge. El sistema ens permet crear carpeta i compartir carpetes per correu electrònic. En compartir els llibres, també es comparteixen les notes i allò que està subratllat.