Col·leccions i canals RSS


Per defecte, Zotero té una carpeta anomenada Mi Biblioteca que inclou totes les referències que anem guardant.

Des del botó Nueva colección en podem crear tantes com vulguem per a poder organitzar les referències. També es poden crear sub-col·leccions arrossegant una carpeta dins d'una altra o seleccionant una col·lecció amb el botó dret del ratolí i triant Nueva subcolección en el menú.

   

La Biblioteca Mis Publicaciones permet crear un llistat dels treballs propis i compartir-los en la pàgina de perfil de zotero.org, assignant-los la llicència d'ús que decidim.

Una referència pot estar en diverses col·leccions alhora. Per a afegir referències a una col·lecció les seleccionem i les arrosseguem des del panell central a la col·lecció que ens interesse.

En arrossegar-las, les referències es mantenen en les dues col·leccions (el que fem és copiar-les).

Si el que volem és moure les referències, hem de fer-ho prement alhora la tecla de majúscula, o bé, arrossegar-les a la nova col·lecció i després llevar-les de la col·lecció d'origen.

Pera  eliminar una referència podem:

  • Llevar-la de la col·lecció (continua estant en La Meua Biblioteca i en qualsevol altra col·lecció en la qual estiguera inclosa): amb el botó dret del ratolí > Quitar elemento de la colección o amb la tecla Supr.
  • Moure-la a la paperera: amb el botó dret del ratolí > Mover elemento a la papelera. Aquesta acció l'elimina de totes les col·leccions i la passa a la Paperera. Des d'ací podem restaurar-la a la biblioteca o eliminar-la de manera definitiva.

    

Per a saber en quina col·lecció o col·leccions tenim enmagatzemades les referències de La meua Biblioteca, hem de seleccionar la referència i prémer la tecla Ctrl. La col·lecció apareixerà ressaltada.

La informació que es mostra de cada referència en el panell central pot personalitzar-se, incloses les columnes que se seleccionen (els camps disponibles es mostren fent clic amb el botó dret del ratolí).

La llista de referències es pot ordenar per cadascuna de les columnes clicant en el nom de la columna i triant-ne una altra per a la ordenació secundària.

 

 

Des del botó Nueva Biblioteca > Nuevo canal, podem subscriure canlas RSS (per exemple de revistes) per a facilitar la incorporació dels nous articles que rebem per aquests canals a la nostra biblioteca.

Treballar amb les referències


Cerca ràpida

A la barra d'eines hi ha una casella de cerca ràpida que localitza els termes introduïts dins en col·lecció seleccionada (biblioteques de grup i fonts incloses).

Cerca avançada

Si cliquem la icona de la lupa, s'obri el formulari de cerca avançada, en el qual podem definir en quines biblioteques o fonts es fa la cerca i incorporar una gran varietat de condicions i criteris de cerca.

Les cerques guardades s'integren en les col·leccions amb una icona pròpia (una carpeta amb una lupa).